Slujba speciala in Joia Mare

Data publicării:
stire 20pastele 20catolic-57650

Episcopul romano catolic, însoțit de mai mulți preoți și tineri, au pornit, joi dimineața, de la Palatul Episcopal spre catedrală. Procesiunea a avut loc în cadrul slujbei speciale din Joia Mare, care este are loc doar în rândul romano catolicilor. În biserică au fost întâmpinați de alți preoți din diaceză, dar și de credincioși veniți să asiste la liturghie.

''Tridumul pascal, cum este denumit în biserica noastră, începe în Joia Mare cu un moment deosebit şi un moment special cu o sfântă liturghie celebrată doar în catedralele episcopale şi doar de către episcopi '' a afirmat PS Laszlo Bocskei - episcopul romano-catolic al Oradei

Preoții reuniți în jurul episcopului au revenit și au reactualizat momentul hirotonirii lor întru preoție și au reînoit jurămintele de la aceea vreme. Au fost sfințite uleiurile care pe parcursul unui an vor fi folosite de preoți în parohii, la administrarea sfintelor sacramente.

''Aceste uleiuri, după cum v-am spus, fiecare le duce acasă şi se va folosi de ele la administrarea sacramentelor şi în acelaşi timp, categoric, vor fi unşi cu aceste uleiuri şi cei nou născuţi la administrarea sfântului botez '' a precizat

''Fiecare preot îşi aduce aminte prin hirotonirea sa de ziua în care a devenit preot prima dată a depus aceste jurăminte faţă de episcopi. Este un moment deosebit in viata fiecarui preot ''a precizat Szel Antal Jitaru - preot.

Slujba de joi dimineața exprimă legătura deosebită care leagă Episcopul de preoții lui.

În timpul Săptămânii Mari, celebrările liturgice se desfășoară după un program special. Sâmbătă seara, de la ora 22.00, va începe slujba specială pentru noapte de Înviere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri