Slujbe de mii de euro pentru studenţi

Data publicării:
stirea 201 20studenti-43985

Când a auzit de această ofertă, Agnes s-a grăbit să-şi depună CV-ul la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor. Este studentă în anul trei la Universitatea Parţium din Oradea, unde studiază limba germană aşa că îndeplineşte cea mai importantă condiţie, aceea de a şti să comunice cu nemţii. Fiecare vacanţă de vară din ultimii ani a petrecut-o muncind în Austria.

"Eu am fost deja în Austria, am mai lucrat acolo de trei ori în trei vacanţe şi am câştigat într-o lună două mii de euro, mai mult decât acasă", a spus Agnes Sandor, studentă.

Studenţii pot lucra în hotelurile din Germania ca ajutor de bucătar, ospătari sau pot face curăţenie în firme ori instituţii publice. Salariile variază între 1200 şi 1400 de euro, iar cei optează pentru munca în agricultură sunt plătiţi cu aproape 8 euro şi jumătate pe oră. Unii patroni oferă şi cazare, dar în mare parte studenţii sunt ajutaţi să găsească un loc unde să stea în chirie.

"Mâ interesează această ofertă pentru că am lucrat ca ospătar aici în Oradea şi eu cred că aş fi foarte bun şi în Germania", a spus Rolland Tokos, student.

"Trebuie amintit faptul că ei vor lucra cu contract de muncă şi vor fi plătiţi ca şi cetăţenii germani care lucrează în aceste domenii. Pentru început studenţii vor trebui să aibă o sumă de 400 de euro pentru primele trei săptămâni până vor primi primul salariu", a declarat Simona Burdean, consilier în cadrul AJOFM Bihor.

Studenţii interesaţi de această ofertă vor susţine un interviu până în 24 ianuarie la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Bucureşti. Dacă vor fi selectaţi, în luna iulie vor pleca la muncă în Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri