SMURD Bihor sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare

Data actualizării: Data publicării:
actiuni SMURD Bihor (5)

Nu doar Oradea sărbătoreşte vineri, ci şi un serviciu medical care în ultimii 25 de ani a salvat mii de vieţi. Este vorba despre SMURD Bihor, înfiinţat în 1993, sub denumirea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al judeţului Bihor. Primul echipaj al serviciului a fost funcţional din 12 octombrie 1993 pe lângă Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea.

Dr. Hadrian Borcea, coordonator UPU-SMURD Bihor: "Lucrurile au evoluat destul de alert, mai ales după 2006-2007 când, pornind de la un singur echipaj de Terapie Intensivă Mobilă care era blocat în sediul din Oradea, cu ajutorul pompierilor SMURD s-a extins, ajungând azi la alte 10 echipaje de prim ajutor calificat.

În primul an erau între 5 şi 10 intervenţii pe săptămână, modul de dispecerizare era altul, modul în care se alocau resursele existente era total diferit. Era o goană pentru a obţine participarea la o intervenţie.

Dacă pe partea de resurse umane, ca număr nu ne putem plânge - avem resurse la modul rezonabil pentru a ne putea desfăşura activitatea - vrem să ne concentrăm pe formarea profesională continuă şi să descoperim noi mijloace de instruire.

Dorim să îmbunătăţim baza materială care a suferit foarte mult în ultimii ani, noi lucrăm cu ambulanţe cumpărate în urmă cu 8 ani, unele au peste 500.000 de kilometri la bord, deci aici trebuie să mai lucrăm dar având în vedere achiziţia naţională care se prevede pentru finalul acestui an, noi sperăm ca măcar parţial să se rezolve."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri