Şoferi "amendaţi" cu apă şi cafea de poliţişti, la intrarea în ţară prin vama Borş

Data actualizării: Data publicării:
control politie apa cafea

Surpriză pentru şoferii care au intrat luni seară în ţară prin vama Borş. Opriţi de poliţiştii de la Rutieră, conducătorii auto au primit, în loc de sancţiuni, apă şi cafea. Totul în cadrul unei campanii împotriva oboselii la volan, organizată de oamenii legii din Bihor.

"Am fost surprinși, bănuiam că ne controlează la roviniete, dar aveam totul în regulă", spune un şofer.

"Vin acum din Olanda și este pentru prima dată când văd așa ceva, mi se pare o idee foarte bună", consideră un şofer din Irlanda.

Oamenii legii au și glumit cu șoferii.

"- M-am așteptat să îmi ceară talonul și asigurarea și astea ce se cer aici la noi și să îmi dea poate și o amendă.
- Și când ați văzut că e vorba de cafea, în schimb?
- M-am bucurat", recunoaşte un conducător auto.

"Câmpulung Moldovenesc, mai avem vreo 400 de kilometri de acum încolo, dar la momentul ăsta e bine. Dacă o să fie probleme, oprim", spune un şofer.

"Încercăm, prin activitatea pe care o desfășurăm, să reducem accidentele rutiere care au ca și cauză adormirea la volan. În principiu, încercăm să ne axăm pe acei cetățeni români care se întorc din străinătate în perioada concediilor", susţine inspectorul Sorin Indrieș, șeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din Poliţia Bihor.

Anul trecut, din cele 81 de accidente rutiere grave din Bihor, în cele nouã cauzate de oboseala la volan o persoanã și-a pierdut viața. Anul acesta oboseala a fost cauza unui grav accident produs pe 8 iulie, în Beiuş.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri