Şoferii români prinşi de radarele din Ungaria primesc sancţiunile acasă, în ţară

Data publicării:
radare

Sistemul electronic performant permite tipărirea a patru mii de înștiințări pe oră, care ajung în plicuri direct la cei care au încălcat regulile de circulație.

"Automatizat putem lucra mult mai ușor și de aceea am pus în funcțiune acest sistem modern de introducere în plicuri (a documentelor - n.r.)", susţine Szabolcs Farkas, responsabil cu gestionarea și aplicarea amenzilor.

Chiar și şoferii români pot avea surpriza să primească acasă o amendă din Ungaria.

"Dacă un șofer român comite o abatere și nu este oprit de o patrulă la fața locului, există posibilitatea părții maghiare să caute automat în evidențele auto române datele deținătorului autoturismului, astfel că amenda poate fi trimisă prin poștă", a detaliat chestorul Jozsef Oberling, comandantul Poliției Rutiere din Ungaria.

Totul este posibil datorită unei moderne reţele de supraveghere a traficului formată din camere video şi scanere cu laser montate în puncte fixe pe drumurile naționale și autostrăzile din Ungaria. 

Sistemul inteligent de supraveghere surprinde depășirile de viteză, încălcarea liniei continue, depășirile neregulamentare, oprirea sau manevrele șoferilor în locuri nepermise, neportul centurii de siguranță sau folosirea telefonului în timpul şofatului. Datele înregistrate de radarele inteligente sunt transferate unor servere, unde informația este procesată.

"Scopul este scăderea accidentelor de circulație produse în Ungaria, precum și scăderea numărului de decese, pentru a ajunge la nivelul din 2010", susţine comandantul Poliției Rutiere din Ungaria.

Întregul sistem a costat aproape 45 de milioane de euro și a fost realizat cu fonduri europene.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri