Sari la conținut
News Alert

Solidari cu victimele din Colectiv, orădenii au donat sânge

Dovezile de solidaritate cu oamenii răniți în incendiul din clubul Colectiv au putut fi văzute în mai multe oraşe din ţară. De mai multe zile încoace, donatorii au stat la cozi la centrele de transfuzii. Mulţumită lor, necesarul de sânge pentru câteva zile e asigurat. Şi la Oradea, numărul donatorilor s-a triplat.

"Azi au fost 70 de donatori, ceea ce înseamnă că noi, în general, avem 20-30 de donatori pe zi. Deci, se pare că bihorenii empatizează cu bucureștenii, ceea ce ne bucură foarte mult", consideră psihologul Beatrice Lehu.

"Văzând ce s-a întâmplat la București, fiind părinte, fiind bunic, am zis vin să donez sânge."

"Am venit să donez sânge pentru persoanele care au nevoie. Nu neapărat pentru cazul din București, dar dacă este nevoie și acolo, de ce nu."

Adrian Rugină, toboşarul trupei Bucium, decedat în incendiul din clubul Colectiv, a fost un apropiat al formaţiei orădene Celelalte Cuvinte. Solistul Călin Pop îşi aduce aminte că a colaborat cu Adrian Rugină la cel mai recent album al trupei: "Era un munte de om, era un om care și-ar fi dat și haina de pe tine. De data asta și-a dat viața, după cum am observat la știri, că a ajutat în stilul lui caracteristic pe cât mai mulți oameni să iasă."

De sâmbătă, prima zi de doliu naţional decretat de Guvernul României, la instituţiile publice din Oradea toate steagurile au fost coborâte în bernă.

Redactor: Adrian Ciucuriţa
Operator: Florin Lucuţa

Pe aceeași temă