Şomerii din Bihor vor face cursuri de recalificare în azile de bătrâni şi centre de plasament

Data publicării:
someri coafara 290114

Căminul de bătrâni Sfântul Martin din Oradea adăposteşte peste 30 de persoane. Până acum, voluntarii erau cei care au aranjat doamnele şi s-au ocupat de manichiura lor. Din primăvară, munca lor ar putea să o facă şomerii care se înscriu la cursuri de recalificare.

"Şi materialele pe care le folosim în stagiile de practică sunt cu titlu gratuit, ele au un anumit cost care nu este mic şi ne-am gândit ca acele costuri să le folosim într-un scop util, poate aducem şi un zâmbet pe faţa acelor persoane", spune Csaba Békési, directorul AJOFM Bihor.

"Ar însemna un ajutor în îngrijirea personală a bolnavilor această derulare a voluntariatului în activităţi diferite, de exemplu coafură, manichiură, pedichiură", recunoaşte Gyöngyi Bör, coordonatorul căminului de bâtrâni "Sfântul Martin" din Oradea.

Cursurile de recalificare sunt gratuite şi vor începe de luna viitoare. Pentru meseria de coafor sunt disponibile 25 de locuri, iar pentru machiori 20. În a doua parte a stagiului de pregătire, şomerii vor face voluntariat în azilele de bâtrâni din judeţ.

Cursurile de recalificare vor dura între o lună şi cinci luni, iar şomerii vor avea şanse mai mari să-şi găsească un loc de muncă.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri