Sondaj online pentru logo-ul Maramureşului

Data publicării:
logo MM

Viitorul logo al judeţului Maramureş va fi ales prin vot online. Pe site-ul Consiliului Judeţean a fost postat un sondaj de opinie, în cadrul căruia locuitorii pot să-şi aleagă varianta preferată din cele 20 propuse. Toate au la bază motive preluate din folclor și același slogan: Maramureș - te poartă spre tradiție.

La bază, toate variantele de logo supuse votului conţin soarele și lemnul, motive preluate din tradiționalele porți de lemn specifice județului Maramureș.

"A fost o discuție mai lungă făcută cu principalele instituții de cultură ale județului Maramureș. Vorbim, totuși, de identitatea vizuală a județului Maramureș și nu este în regulă ca o mână de oameni să ia o decizie care ne afectează pe toți", a declarat Gabriel Zetea, presedinte CJ Maramureș.

Aşa s-a ajuns la publicarea pe site-ul Consiliului Județean a sondajului referitor la viitorul logo al Maramureșului. Fiecare locuitor al judeţului îşi poate alege varianta preferatã.

"- La ce vă duce gandul?
- La poarta maramureșeană."

"La Maramureșul istoric, la tot ce înseamnă Maramureș, datini…foarte frumoase toate!"

"- Poate să fie bine, poate să fie rău. E în trend, deci se poartă acest logo. Poate e bine să îl avem!
- Veți intra să alegeți, să votați?
- O să intru, sunt curioasă și o să intru să văd despre ce e vorba."

Maramureşenii îşi pot exprima opþiunile pânã pe 20 octombrie 2016. Rezultatul final al sondajului online va fi dezbătut în cadrul comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean pentru ca mai apoi să fie supus la vot aleșilor județeni.

Logo-ul și sloganul vor fi cuprinse și în viitorul manual de identitate vizuală al județului Maramureș.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri