Specializari noi în engleză la Universitatea din Oradea

Data publicării:
engleza-50911

Universitatea din Oradea vrea să atragă cat mai multi studenți străini prin noi specializări predate într-o limbă de circulație internațională. Asta în ciuda faptului că la profilul Geografie Turism în engleză s-au înscris anul trecut mai mulți studenți români decât străini.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Universitatea din Oradea își dorește înființarea a trei noi specializări. Matematică, Farmacie și Afaceri internaționale toate în limba engleză. Profesorii care vor preda la aceste materii vor fi nevoiți să prezinte obligatoriu și un certificat de competențe lingvistice."

Olimpia Popoviciu - purtătoare de cuvânt a Universității din Oradea

"Dorința conducerii este de a diversifica oferta educațională și totodată atragerea de studenți străini."

prof.univ.dr. Alexandru Ilieș - decanul Facultății de Geografie, Turism și Sport

"Probabil în timp o să vină și studenți străini, momentan avem în primul an doar o studentă din SUA."

Propunerea de introducere a specializarilor noi Nu se știe însă care va fi anul universitar în care vor fi introduse cele trei specializări.

Olimpia Popoviciu - purtătorul de cuvânt al Universității din Oradea

"Depinde foarte mult de autorizarea lor care poate fi mai anevoioasă sau nu. Noi am spera să putem chiar din această toamnă."

Specializările în limba engleză sunt motivante pentru tineri. Acestia vad în acest tip de invatamant o rampa de lansare pe piata locurilor de munca in strainatate.

Studiul mai multor materii într-o limbă străină este intalnit si in liceu. La Colegiului Național Mihai Eminescu elevii învață încă din clasa a 9-a mai multe materii exclusiv în limba engleză.

Universitatea din Oradea așteaptă acum acceptul Agentiei Romana de Asigurare a Calitații în invatamantul Superior și o hotărăre de Guvern pentru a putea organiza din toamnă examen de admitere pentru cele 3 noi specializări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri