Sari la conținut

Spectacol de replici la teatrul din Oradea, legat de spectacolul dedicat Micii Uniri

Spectacol de replici la teatru. Nemulțumit că spectacolul dedicat Zilei Unirii Principatelor nu se va ţine în sala mare a Teatrului Regina Maria, ci la Filarmonică, regizorul reprezentaţiei a ameninţat că va ține programul artistic în stradă. În sală sunt deja programate repetiții ale secției maghiare, a fost răspunsul conducerii teatrului.

Tensiunile au apărut în momentul în care conducerea Teatrului "Regina Maria" a anunţat că spectacolul Ansamblului Crişana, dedicat Zilei Unirii Principatelor, se va desfăşura la Filarmonica Oradea. Regizorul programului a ameninţat că dacă nu va avea acces la sala mare a teatrului, va ţine reprezentaţia în faţa clădirii.

„Dacă nu se poate ţine în sală, cel puţin eu şi cel care a avut această idee vom veni în 24 ianuarie în faţa teatrului şi vom respecta şi vom onora ziua naţională a ţării noastre”, a declarat Eugen Ţugulea, regizorul spectacolului.

„Este o interpretare tendenţioasă a domnului Ţugulea şi, ca atare, nu are niciun sens să irităm şi să supărăm. Deci ne dorim să sărbătorim. Puteam să nu facem niciun spectacol, nu?”, a fost replica lui Daniel Vulcu, directorul Teatrului "Regina Maria".

Sala mare a teatrului va fi ocupată de actorii secţiei maghiare, care pregătesc premiera unei piese pe 26 ianuarie, au explicat șefii instituției.

„Noi avem o înţelegere: o săptămână înainte de premieră, teatrul care are premiera este cel care foloseşte scena. Se montează decorul, se fac lumini, ca atare toată povestea asta este foarte complicată, adică să te apuci să dai jos tot, să refaci luminile...şi nici nu e nevoie”, a spus Daniel Vulcu.

Spectacolul de cântece şi dansuri populare al Ansamblului Crişana este programat la Filarmonica Oradea, pe 24 ianuarie, de la ora 19, iar intrarea va fi pe bază de bilet cu titlu gratuit.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş