Spectacol în spatele barului. 16 dintre cei mai buni barmani din Oradea s-au întrecut la un concurs

Data publicării:
barmani

În cadrul concursului, pasionaţii de bartending din Oradea au avut de trecut patru probe. În cadrul acestora au demonstrat cât sunt de spontani, ospitalieri şi rapizi, dar mai ales cum stau la capitolul creativitate când prepară băuturile.

Laurenţiu Sasu, concurent: "Facem antrenamente acasă, facem antrenamente la bar, cam tot timpul ni-l ocupăm cu chestia asta. Suntem pasionaţi de ceea ce facem, ne place. Asta este bartendingul. Partea de flair e partea de spectacol, chestia cu aruncatul sticlelor, jongleriile. Asta mi se pare cel mai greu şi pe asta vreau să mă axez."

Marian Moisi, concurent: "Am vrut să fac ceva nou, să am contact cu oamenii, să învăţ ceva nou. Am considerat că e mediul meu, locul unde m-aş potrivi cel mai bine."

Adrian Lăcătuşu, membru al juriului: "Ridică foarte mult nivelul, atât în rândul barmanilor cât şi în rândul oaspeţilor, cultură de consum, care e foarte necesară mai ales în România, cu toate că e pe un drum ascendent."

Că meseria de barman nu e doar pentru bărbaţi a demonstrat-o Olivia Tănăsescu. Tânăra s-a aflat la prima competiţie de acest gen. "Eu consider că sunt foarte creativă şi asta mă ajută. De asta am ales mai mult partea de mixologie în domeniul asta."

Chiar dacă sunt organizate la nivel local, concursurile de barman sunt un bun început pentru cei care vor să facă performanţă.

Horea Coloji, membru al juriului: "Avem campioni mondiali la cafea, ocupăm podiumuri pe competiţii mondiale, pe mixologie, radpiditate. Recordul mondial, dacă tot vorbeam de probe, recordul modial de deschis cele 5 beri cu rapiditate este deţinut de către un român, o secundă şi 88 de sutimi."

Competiţia de la Oradea a reunit la start 16 dintre cei mai buni barmani din oraş.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri