Spectacol umanitar pentru salvarea unei fetiţe de 6 ani

Data publicării:
alexandra 281113

Alexandra Crăciun: "Cel mai mult, de Crăciun, îmi doresc să mă fac bine."

Problemele fetiţei au apărut în urmă cu un an în timpul unei serbări la grădiniţă. Atunci, capul copilei i-a rămas blocat într-o parte.

"Şi picioruşul stâng era încovoiat efectiv erau efectiv ca un simptom de pareză pe partea stângă şi mergea foarte împiedicat echilibrul la fel ca şi acum aproape că îi este ca şi inexistent", spune Andrada Crăciun, mama Alexandrei.

O lună mai târziu au început tratamentele. Un chin uriaş pentru fetiţa în vârstă de şase ani.

Eleonora Boşca, bunica Alexandrei: "Cu o seară înainte de a merge la spital îmi spune că este deja sătulă de spital branule de perfuzii, vrea să se facă bine să iasă ce e rău în căpuşorul ei, să mergem la grădiniţă asta îşi doreşte cel mai mult."

"Din păcate, medicina tradiţională nu ne-a dat nici o şansă decât o prelungire a inevitabilului între unu şi cinci ani", spune mama Alexandrei.

Sunt puternică şi lupt ca să trec peste asta 

Singura şansă la viaţă a Alexandrei e un tratament la o clinică privată din Statele Unite. Însă, costurile de aproximativ 35 de mii de dolari sunt peste puterile familiei. Primii care au încercat să o ajute sunt dansatorii şi cântăreţii de muzică populară, care vor susţine un concert unde spectatorii pot face donaţii.

Leontin Ciucur, artist popular: "Muzica chiar poate vindeca şi face minuni. Cum vă spuneam pentru că eu sunt convins că publicul va fi alături de noi şi aici rezultatele vor fi cele scontate pentru a ajuta în refacerea Alexandrei."

Mihai Dacin, organizatorul spectacolului: "15 nume din muzica populară bihoreană şi nu numai au răspuns pozitiv la această încercare a noastră de a strânge cât mai mulţi artişti pe scena Casei de cultură pentru a da publicului un spectacol de gală."

Concertul de muzică populară va avea loc în această seară, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

reporter: Bogdan Costea
operator: Feher Joszef

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri