Sari la conținut

Spitalul Judeţean Oradea, dezmințire în cazul dezinfectanților Hexi Pharma

Managerul spitalului, Gheorghe Carp, a pus la dispoziția DIICOT lista contractelor cu Hexi Pharma, din care reiese că între 2006 și 2016 a plătit pentru dezinfectanți mult mai puțin, adică un milion 600 de mii de lei.

Dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean Oradea: "Față de 32 de milioane 400 de mii în șapte ani, în nouă ani jumate s-au cheltuit pentru produse hexi pharma un milion 600 de mii de lei. S-au făcut achiziții ori prin cerere de ofertă pentru sume foarte mici pe perioada de o lună de zile ca să putem să rezolvăm problema pe perioada contestațiilor în rest toate achizițiile s-au făcut prin licitație deschisă pe SEAP. Din 24-25 de produse, doar patru s-au achiziționat de la Hexi Pharma."

Pompilia Ciurtin, șefa Serviciului Financiar și Contabilitate, Spitalul Județean Oradea: "Aceste documente reprezintă facturile de achiziție de la furnizorul Hexi Pharma în perioada 2010-2016. S-au făcut copii conform cu originalul și care atestă dovada plății și se depun azi la organele abilitate."

Carp susține că datele publicate în presă și furnizate de Agenția pentru Agenda Digitală a României afectează imaginea spitalului. De aceea, managerul a solicitat acestor instituții să corecteze informațiile publicate.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța