Sportivii orădeni, pe urmele shaolinilor

Data publicării:
sport 20shaolin 20231112-34889

Sportivii români au urcat pe culmile gloriei la cea de-a cincea ediţie a Cupei Mondiale de wu-shu tradiţional. Pregătită de antrenorul orădean Romeo Gozner selecţionata României a impresionat prin evoluţia sportivilor săi în China, ţară în care artele mariţale sunt un mod de viaţă. Aproape trei mii de sportivi din 55 de ţări s-au aliniat la start pentru laurii din acest an.

„Eu am refuzat ideea că vom fi doar turişti. Am şi spus-o înainte de-a pleca, dar nu am fost naivi şi nici nu am desconsiderat valoarea acelor cu care ne vom confrunta", a spus Romeo Gozner, antrenorul naţionalei României.

Trei din cele zece medalii tricolore au fost cucerite de sportivii clubului orădean, Gold Dragon, semn că „arta războiului" nu mai are secrete pentru Attila Sarkadi, Istvan Jakab şi Peter Eszenye.

"România, întradevăr s-a prezentat foarte bine. Nu numai că, nesperat de bine, nu numai că am reuşit să obţinem nişte rezultate, dar am şi creat o impresie bună acolo", a mai declaratRomeo Gozner.

Cea mai strălucitoare medalie obţinută de delegaţia tricoloră în China a fost cea de aur obţinută de Sonia Grindeanu, din Bucureşti, în proba de tao lu, cu evantai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri