Sari la conținut
News Alert

Ștafeta ciclistă SM. Aceasta trece prin opt orașe, pentru susținerea bolnavilor de scleroză multiplă

Aflată la a patra ediție, ștafeta ciclistă SM va trece prin Oradea, Bistrița, Cluj, Chișinău, Constanța, București, Râmnicu Vâlcea și Alba Iulia. Toate mesajele de încurajare scrise de diferite persoane pentru suferinzii de scleroză multiplă vor fi duse de participanții la manifestare în fiecare din aceste orașe. 

Laurențiu Lazar, directorul executiv al Asociației de Scleroză Multiplă: "Ștafeta și ideea de ștafetă este aceea de a prelua mesajele comunității, mesajele de încurajare către acești pacienți și a le duce prin intermediul voluntarilor bicicliști în diverse comunități din țară. Astfel, mesajele colectate vor susține anul viitor o comunitate de pacienți ce va fi din ce în ce mai activă, prezentă în comunitate."

Monica Reștea, voluntar: "Facem un tur simbolic în fiecare oraș în care este evenimentul, facem un tur în care susținem persoanele cu scleroză multiplă îi ajutăm cât de mult posibil, facem simțită prezența lor în comunitate și câte o încurajare pentru fiecare în parte."

Masimo D'Orsi, voluntar: "Este un mesaj important pe care încercăm să-l ducem în fiecare oraș unde mergem și vom merge în 7 orașe după Oradea. E o cale bună de a face oamenii să înțeleagă asta."

La fiecare oprire, cicliștii vor avea ocazia să urce pe o bicicletă preparată pentru a simula durerile suferite de un bolnav. Cei care pedalează pe această bicicletă vor simți înțepături în mâini, dezechilibru sau nu vor avea un control asupra frânelor.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța