Ștafetă în sprijinul bolnavilor cu scleroză multiplă

Data publicării:
stafeta

În afară de Oradea, ștafeta ciclistă va fi organizată în Bistrița Năsăud, Chișinău, Constanța București și Alba Iulia. Manifestările din cadrul Săptămânii Speranței se vor desfășura în 6 comunități din România și Republica Moldova. În acest fel organizatorii doresc să sensibilizeze publicul și să convingă tinerii să se ofere voluntari în sprijinirea celor bolnavi.

"Ceea ce dorim este doar să atragem atenția opiniei publice asupra nevoilor acestei comunități, a pacienților afectați de această maladie neurologică incurabilă și asta prin activități drăguțe. În primul rând, totul se centrează în jurul ștafetei cicliste", susţine Laurențiu Lazăr, directorul executiv al Asociației de Scleroză Multiplă din România.

"Mergem într-un tur simbolic în 6 orașe, încercăm să-i sprijinim pe cei care au scleroză multiplă și să le dăm niște mesaje de încurajare", spune Monica Reștea, voluntar.

Acțiuni similare vor fi însoțite în România de seminarii sau discuții despre această maladie care afectează mii de persoane.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri