Stagiatura, considerată vechime în muncă. Angajatorii primesc un ajutor de 750 de lei pentru fiecare stagiar angajat

Data publicării:
tineri la birou

Legea stagiului vine într-un moment în care locurile de muncă pentru tinerii cu studii superioare sunt tot mai puţine. În baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor figurează cel mult 50 de posturi pe lună, iar toţi angajatorii cer experienţă. Potrivit noilor norme, absolvenţii pot face un stagiu de practică plătită pe o perioadă de şase luni, care va fi considerată vechime în muncă.

Adrian Morar, directorul adjunct al AJOFM Bihor: "Pentru absolvenţi această lege vine în sprijinul lor, întrucât asigură o perioadă de tranziţie de la sistemul de învăţământ la piaţa muncii, de a acumula experienţă în specialitatea studiilor pe care le au."

Ioan Mintaş, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii: "Contează enorm de mult a lucra cu un om care este iniţiat în domeniul respectiv sau cu un absolvent care cât de cât a făcut o practică într-o firmă."

Ca să-i primească pe studenţi în perioada de stagiu, angajatorii sunt stimulaţi financiar. Aceştia pot să beneficieze de o sumă de 750 de lei din bugetul asigurărilor de şomaj pentru fiecare stagiar pe care îl angajează.

Specialiştii speră că legea stagiului va reduce rata şomajului printre tinerii cu studii superioare şi îi va ajuta să-şi găsească un loc de muncă.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri