Starea dezastruoasă a unui drum naţional din Bihor a oprit o investiţie

Data publicării:
drum spinus masina

Denivelări, gropi uriaşe şi pietre în loc de asfalt - aşa arată Drumul Naţional 1P, în zona comunei Spinuş.

"Pe o distanţă de mai bine de doi kilometri, până la intrarea în localitate, asfaltul aproape că lipseşte în totalitate. În schimb, există numeroase gropi şi denivelări care pun la grea încercare răbdarea şoferilor. Aceştia sunt nevoiţi să circule cu viteze de până la 10 km pe oră", a observat ANca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Localnicii spun că şoseaua a fost distrusă de maşinile de mare tonaj care vin şi pleacă de pe şantierul autostrăzii Transilvania, aflat în apropiere. Ultimele reparaţii au fost făcute acum 11 ani. Drumul a fost şi principala piedică, de netrecut, în faţa deschiderii în localitate a unei fabrici de ulei. Investitorul, un om de afaceri slovac, a renunţat la proiect când a văzut starea şoselei.

"Sunt foarte supărat; am avut o ocazie foarte mare pentru comuna Spinuş şi din cauza drumului pe care îl avem aici, ce face legătura între Uileac şi drumul Oradea- Marghita, am fost refuzaţi", susţine Emil Badea, viceprimarul comunei Spinuş.

"- Pe lângă locuri de muncă, ar fi însemnat şi taxe şi impozite la buget?
- Bineînţeles, ar fi câştigat şi primăria", este de părere Gheorghe Creţ, primarul comunei Spinuş.

Şi ar fi câştigat şi locuitorii: cei în vârstă abia se descurcă din pensiile mici, în timp ce tinerii fac naveta în localităţi învecinate.

Autorităţile din Spinuş susţin că au făcut nenumărate sesizări la CNADNR, dar nimeni nu a venit să repare şoseaua tranzitată zilnic de zeci de maşini de mare tonaj. La începutul acestei luni, compania de drumuri îi înştiinţa pe edili că situaţia va fi remediată cât mai curând. Când va fi asta, nimeni nu ştie.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri