"Steaua e numai una!" 20 de suporteri ai echipei roş-albastre au protestat sâmbătă la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
sport miting steaua Oradea1

Steaua Bucureşti a scos oamenii din nou în stradă, dar nu datorită vreunei performanţe. Suporterii echipei roş-albastre şi-au unit glasurile, sâmbătă, în 35 de judeţe, pentru a-şi arăta sprijinul faţă de ceea ce înseamnă în momentul de faţă numele Steaua.

Oradea s-a aflat şi ea pe această hartă, chiar dacă numărul fanilor strânşi în faţa Prefecturii Bihor nu a depăşit 20 de persoane.

„Domnilor, Steaua nu poate fi ruptă în două! O istorie, în primul rând, nu poate fi ruptă în două. E un concept, este o tradiţie pe care nu o putem delimita. Nu putem spune că până în 2003 a fost o echipă, din 2003 în 2017 altă echipă şi echipa care s-a întrerupt în 2003 continuă din 2017. Nu există aşa ceva", consideră Ovidiu Ţărău, co-organizator al mitingului de la Oradea.

„Din 2003 până acum, până a început scandalul acesta, de ce au tăcut? De ce nu au ieşit în 2003, să nu cumva să ţineţi cu echipa Steaua că nu e Steaua, Gigi Becali a furat-o, a luat-o cumva. Să ne zică şi nouă, că eram copii proşti atunci, poate înţelegeam şi eu. Dar eu am crescut cu echipa asta", spune Ludovic Lörincz, suporter stelist.

Fanii orădeni şi-au arătat sprijinul total pentru actuala echipă din prima ligă, dezamăgiţi şi de faptul că jucătorii ce cucereau în 1986 Liga Campionilor au ajuns acum în tabere adverse.

„Sunt din generaţia care a prins şi "apără Duckadam", am prins şi "Du-te, Dică"! şi zic că nu este aceeaşi Steaua. Deci, mie nu îmi convine că din banii mei, ai poporului, Steaua să-şi facă echipă de fotbal şi să plătească jucătorii cu mii de euro", a spus Dorin Alb.

Deloc dezarmaţi de numărul mic de suporteri veniţi la miting, cei prezenţi au promis un al doilea protest. Speră ca la viitoarea ieşire în stradă să participe cât mai mulţi din cei 10.000 de spectatori care umpleau altădată arena orădeană la jocurile Stelei.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri