Stelian Tănase, dublă lansare de carte la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
stelian tanase carte

Crime în serie comise printre cei înstăriţi, într-un Bucureşti dezolant, ai cărui locuitori devin de-a dreptul îngroziţi de întâmplările sângeroase. Acesta este subiectul volumului "Nocturnă cu vampir. Opus1", pe care scriitorul şi politolog Stelian Tănase l-a lansat aseară la Oradea. În acelaşi timp, autorul şi-a prezentat la şi volumul Dinastia - o carte despre regii României scrisă împreună cu jurnalistul Digi24 Elena Vijulie.

Zece luni i-au fost necesare lui Stelian Tănase pentru a scrie "Nocturnă cu vampir, Opus 1". Autorul recunoaşte că de multe ori a revenit asupra unor pasaje până când a găsit cuvintele potrivite. A încercat să prezinte o frescă a lumii corupte, fără a avea intenţia de a face morală cuiva.

"Nu sunt mafiot nici ciripitor la Poliţie, nu sunt poponar, nu sunt mason, nici evreu. Sunt arogant, beţiv şi curvar. Cam acesta este personajul meu", spune Stelian Tănase.

Cartea care a apărut anul trecut prezintă o imagine actuală a mitului lui Dracula. Acţiunea are loc într-un Bucureşti plin de oameni ai străzii şi cerşetori, în Curtea Veche, ruinele palatului lui Vlad Ţepeş care se mai păstrează şi în prezent. În oraş se petrec din ce în ce mai multe crime ciudate în rândul bogaţilor, care au avut legături cu fosta Securitate. Deşi omorurile sunt privite drept o operaţie de asanare morală şi socială, motivele ucigaşului sunt cu totul altele.

"O carte cu crime, care începe cu o astfel de crimă, cu un personaj misterios, care trage mai întâi în ţeapă un criminal de securitate, după aceea un alt general de securitate, după aceea un mogul", explică Traian Ştef, redactorul-şef al revistei Familia.

"Dinastia", cea de-a doua carte prezentată de Stelian Tănase la Oradea, a fost scrisă împreună cu Elena Vijulie, jurnalist Digi24. Volumul prezintă povestea celor patru regi ai României şi se inspiră din filmul cu acelaşi nume realizat de Stelian Tănase la Televiziunea Română.

"Am completat partea politică cu o parte mai personală, vorbind despre Regina Elisabeta, despre coroana Reginei Maria, despre balcicul acestei Regine sau despre Plevna", a explicat Elena Vijulie, jurnalist Digi24.

La finalul prezentării, Stelian Tănase le-a vorbit celor prezenţi despre elite şi despre modernizarea principatelor state ale lumii.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri