Ştirile Digi24 Oradea transmit informaţii pentru locuitorii din nord-vestul ţării

Data publicării:
corespondenti vo

Corespondenţii Digi24 Oradea v-au spus povestea unui tezaur preistoric, găsit în grădina unui bărbat din comuna Ciumeşti, județul Satu Mare. Omul a scos din pământ arme, bijuterii și unelte din bronz vechi de cel puțin trei milenii.

Descoperirea este cu atât mai importantă, cu cât tot în comuna Ciumești, arheologii au scos la lumină, acum trei decenii, cel mai mare atelier metalurgic preistoric de pe teritoriul actual al României.

Într-o ţară cu un sistem sanitar bolnav, reporterii Digi24 Oradea au descoperit un record îngrijorător: în evidentele medicilor din Sălaj figureaza aproape 50 de mii de cardiaci şi hipertensivi şi peste 11 mii de diabetici, aproape o treime din populația județului.

Corespondenții Digi24 Oradea au ajuns și în Maramureșul istoric, la Vișeu de Sus, ultimul colț de țară în care încă mai circulă locomotive cu aburi. "Mocănița" strabate mai bine de 40 de kilometri prin munti, pe Valea Vaserului, printr-un peisaj de o frumusețe rară. 

În căutarea știrilor, reporterii Digi24 Oradea v-au prezentat un caz aparte, de dincolo de graniță: orașul Gyula, din Ungaria, unde sunt de două ori mai puține mașini decât biciclete. De şase ori mai mic decât Oradea, oraşul ungar are 18 kilometri de piste de biciclete modernizate din bani europeni. Localnicii pot ajunge oriunde în oraș... pe două roţi.

Am fost peste tot în căutarea știrilor, am relatat faptele și v-am transmis ce se întâmplă în regiunea noastră. Am cautat răspunsuri la întrebările oamenilor și am prezentat poveștile desoebite ale comunității. Rămânem fideli crezului nostru: schimbarea o reușim împreună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri