Sari la conținut

Strângere de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi

Asociaţia Learning Pyramid Center din Oradea a fost înfiinţată în urmă cu doi ani cu scopul de a oferi terapii de recuperare copiilor cu autism, sindrom Down ori celor cu tulburări de dezvoltare şi învăţare. Specialiştii organizaţiei folosesc metode moderne, însă toate acestea înseamnă costuri deloc mici. Din acest motiv, asociaţia a demarat o campanie de strângere de fonduri care se derulează în această săptămână, în zona pietonală a Oradei.

Selia Popovici, managerul Asociaţiei Pyramid Learning Center: "Avem nevoie de bani, noi suntem o organizaţie nonguvernamentală, toate sursele de finanţare sunt doar din donaţii şi sponsorizări. Afară este urna noastră unde poate să doneze bani, oferim copiilor şi picturi pe faţă, balonaşe cu tot felul de forme în mod gratuit şi cine doreşte, poate să doneze."

La acţiune participă mai mulţi voluntari.

"Rolul meu în activitatea de astăzi este să aduc un zâmbet micuţilor care au nevoie prin abilităţile mele. Pictez, fac baloane celor care sunt în trecere. Sunt o grămadă de copii şi de părinţi care totodată ajută, donează cât pot", spune Andrada Opriş, animator.

Acţiunii caritabile i s-a alăturat şi o cofetărie care va dona banii obţinuţi din vânzarea îngheţatelor în zilele de sâmbătă şi duminică.

"S-a oferit să fie sponsorul nostru şi să ne ajute, ca mai mult, pe lângă aceasta, să mai strângem nişte fonduri. Sâmbătă şi duminică din toate vânzările de îngheţată ne vor fi distribuiţi nouă banii", susţine Selia Popovici.

Asociaţia se ocupă în prezent de 24 de copii, însă numărul părinţilor care cer sprijinul acestuia este mult mai mare.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa