Sari la conținut

Strategia PSD pentru Oradea, în curând

"Această viziune nu este a lui Mang și nu este a unei persoane. Este un document pe care toată lumea o să și-l însușească și care va sta la baza strategiei propuse de candidatul de primar al PSD pentru anul viitor", susţine Ioan Mang, președintele PSD Bihor.

Liderul PSD Bihor susţine că documentul va prezenta căile de dezvoltare ale oraşului, punctele forte, dar și minusurile strategiei. Mai în glumă, mai în serios, Ioan Mang s-a declarat de acord cu schimbarea numelui oraşului.

"Noi suntem gata să schimbăm denumirea municipiului, să revenim la denumirea veche a acestui oraș, de Oradea Mare. Sigur, este o chestiune pe care azi o spunem la glumă, dar ea poate fi analizată și la modul serios."

Referindu-se la referendumul din 14 iunie, de unire a comunei Sînmartin cu Oradea, preşedintele executiv al PSD Bihor Adelina Coste i-a cerut primarului municipiului să precizeze suma cheltuită pentru organizarea consultării.

"Era normal ca la prima ședință după referendum acestă situație să ni se prezinte, ținând cont că noi, consilierii locali, nu am votat nici un buget pentru al doilea referendum."

Adelina Coste l-a acuzat pe edilul-şef al Oradei că a transformat Consiliul Local în maşină de vot a PNL și că ascunde voit unele lucruri. Liderul PSD s-a referit la păstrarea statuii lui Mihai Viteazul în Piaţa Unirii, decizie despre care spune că a fost luată de edili după avizul negativ dat de Ministerul Culturii. Coste a acuzat şi tăierea fără autorizaţie de la Agenţia de Mediu a stejarilor din centrul oraşului.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş