Sari la conținut

Străzi supravegheate video la Satu Mare. Imaginile sunt transmise printr-o conexiune de mare putere, asigurate de RCS & RDS

În 66 de puncte importante din municipiul Satu Mare au fost montate tot atâtea camere de supraveghere fixe şi mobile. Acestea monitorizează zonele intens circulate, drumurile principale şi intersecţiile.

"Fiecare cameră este cameră IP adică este conectată prin internet prin serviciul oferit de RCS-RDS. Ne-a oferit o lăţime de bandă pe care nu ştiu câte instituţii din ţară o au, 1GB garantat", spune Sorin Madoş, şeful serviciului de supraveghere video al Poliţiei Locale Satu Mare.

Datorită conexiunii de mare putere, imaginile sunt transmise automat şi la o calitate foarte bună la un centru de supraveghere. Acolo sunt analizate şi se decide dacă este necesară intervenţia unor echipaje.

"Este un sistem modern care este aplicat în aproape toate ţările din Europa. Prin acest sistem dorim să descurajăm pe cei care fac acte reprobabile: distrug bănci, sparg becuri, distrug locurile de joacă pentru copii", explică Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare.

"Acest centru de monitorizare şi management video al oraşului Satu Mare a fost implementat în baza unui program de investiţii Regio", susţine Liviu Mateescu, director general al firmei ce a montat sistemul.

Sătmărenii sunt convinşi că sistemul de supraveghere va spori siguranţa pe străzile oraşului.

Valoarea proiectului este de aproape un milion 800 de mii de lei, din fonduri europene. Edilii spun că vor adăuga sistemului 73 de camere, ca să acopere şi alte zone ale oraşului.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Editor web: Adrian Laboş