Street Music Festival în Satu Mare | 100 de spectacole în 3 zile

Data publicării:
street music festival

Trei zile, 5 scene și peste 100 de concerte de muzică stradală. Sunt datele care conturează ediția din acest an a Street Music Festival. Organizat la sfârșit de săptămână în Satu Mare, evenimentul a adus în fața publicului 25 de artiști și formații din 5 țări, care au pasiuni comune: muzica și spectacolul de stradă.

În cele trei zile ale Street Music Festival, pe scenele amplasate în cele 5 locuri din Satu Mare au urcat zeci de artiști.

"În 2014 am început, am umplut străzile și locurile publice din acest oraș și acum, în 2017, a ajuns să fie un festival internațional, cu mai mulți invitați de peste hotare", spune Butko Gergo, organizatorul festivalului.

Printre invitaţi s-a numărat și Imre Bernath din Ungaria. Are 33 de ani și a studiat actoria la Paris. Acum trăiește în Londra, dar, de mai bine de 10 ani, străbate lumea în lung și în lat și îi bucură oamenii care îi ies în cale cu spectacolele sale.

"Am început să fac street-performance. A fost dintotdeauna în sângele meu pentru că e atât de multă libertate în el. Am călătorit peste tot în lume deja. Din Mexic în Japonia, Australia, prin Europa de mai multe ori și sunt foarte mândru de asta", a spus Imre Bernath, artist stradal.

Sătmărenii i-au primit cu aplauze pe artiști și s-au bucurat de atmosfera oferită.

"Îmi place foarte mult. Am așteptat de un an acest eveniment."

"Mi se pare foarte frumos. Ne era dor puțin să ieșim în familie, să ne distrăm și am zis să ieșim."

La ediția din acest an a Street Music Festival din Satu Mare au participat artiști din Ungaria, Bulgaria, Italia, Anglia și România.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri