Studiu storia.ro: Oradea, cel mai sigur oraş din ţară

Data publicării:
oras sigur

Oradea este cel mai sigur oraş din România. O susţin autorii unui studiu publicat de site-ului de imobiliare storia.ro. Acesta a fost realizat pe baza unor evaluări acordate de locuitori oraşelor şi cartierelor în care trăiesc. După Oradea, cele mai sigure oraşe au fost Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe și Timișoara. La polul opus se află Alexandria, Suceava şi Satu Mare.

La studiul la care au participat 93 de mii de români, Oradea a primit cele mai multe voturi când a venit vorba de siguranţa oferită locuitorilor sai. Autorii au luat în calcul mai multe aspecte: costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, situația transportului public, calitatea mediului înconjurător ori curăţenia şi întinderea spațiilor verzi.

„Oradea a ajuns pe primul loc în acest top datorită costurilor de viaţă care sunt mult mai reduse în comparaţie cu alte oraşe din ţară, datorită curăţeniei, dar şi pentru că aici în ultimii ani au fost făcute foarte multe investiţii în sistemul medical”, a explicat Claudiu Mihuţ, reporter Digi24 Oradea.

Cel mai sigur oraş din România are şi cartierele sale cele mai sigure. În acest top, primul loc este ocupat de Calea Aradului, fiind urmat de Nufărul, Centrul Civic, Cantemir și Rogerius.

„E curat. Cel puţin eu nu am văzut dezordine, mizerie, cum era cândva, când eram tânără.”

„- S-au făcut multe investiţii, centrul arată foarte bine, şoseaua de centură...
- Ce mai lipseşte?
- Salarii mai mari.”

„Aici m-am născut şi până acum nu am avut nicio problemă cu nimeni, ne-am înţeles foarte bine toate naţiile.”

În clasamentul celor mai sigure oraşe, Oradea este urmată de Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe și Timișoara. Capitala României se clasează abia pe poziția a noua. La polul opus, cele mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare oi Bacau.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, urmată de Crișana. La polul opus, Maramureșul și Moldova au fost evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din țara.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri