Subiecte ușoare la simularea Evaluării Naționale | ”Am avut de despărţit în silabe, sinonime, prostii de genu'”

Data actualizării: Data publicării:
evaluare nationala crop

"Subiectele au fost prea uşoare" - este concluzia elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a care au susținut, luni, prin prima probă a simulării Evaluării Naţionale, cea la limba şi literatura română. Cei mai mulți au rezolvat subiectele în mai puțin de două ore, cât le-a fost alocat în acest scop.

Candidaţii au intrat în sălile de examen la ora 8 şi 30 de minute. Au avut parte de aceleași condiții ca la un examen real și au fost supravegheați de profesori și de camere video. Elevii au recunoscut că au emoții.

Am emoţii mari, e normal”, spune un elev.

”M-am pregătit weekend-ul acesta şi este foarte important, deoarece cam cât vom lua în simulare, vom lua şi în examen”, explică altul.

Subiectele au fost distribuite la ora 9, iar elevii au avut la dispoziție două ore ca să le rezolve. Mulţi nu au avut nevoie decât de 90 de minute pentru că, spun ei, examenul a fost ușor.

”La subiectul 1 am avut de despărţit în silabe, sinonime, prostii de genu', pe care le-am făcut foarte uşor şi la exerciţiul doi ce a fost mai greu au fost propoziţiile subordonate”, a detaliat un elev.

Participanți în premieră la simularea Evaluării Naționale, elevii de clasa a VII-a spun că au avut de rezolvat subiecte simple.

”Să facem un rezumat la Făt-Frumos, să spunem ideile principale, deci destul de simplu”, a spus un elev de clasa a VII-a.

”- Prea uşoare.
- De ce?
- Nici eu nu ştiu.
- Te aşteptai la ceva mai greu?
- Cam da”, recunoaște alt adolescent de clasa a VII-a.

Marţi, elevii vor susţine proba la matematică, iar miercuri pe cea la limba maternă. Notele vor fi afişate pe 22 martie şi vor fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevilor sau a părinţilor.

”Rezultatele se vor discuta individual cu elevii la clasă, cu părinţii”, a precizat Florian Hava, directorul şcolii "Dacia" din Oradea.

În Bihor, la teste participă aproape 5.700 de elevi de clasa a opta și 5.200 de școlari mai mici cu un an. La nivel naţional, aproximativ 350.000 de elevi susţin în aceste zile simularea Evaluării Naţionale.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri