Supraveghere fără supraveghetori. Camerele video din Marghita înregistrează imagini pe care nimeni nu le urmăreşte

Data publicării:
supraveghere 091013

Sistemul de supraveghere, care include 36 camere, trei monitoare şi un server, a fost montat în luna februarie a acestui an. Pentru că proiectul de finanţare nu cuprinde personalul care să monitorizeze imaginile, autorităţile locale au cerut un aviz special de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici ca să angajeze 17 poliţişti locali. Actul solicitat a venit, dar au apărut alte probleme: "N-am avut resurse, deci bani în buget", recunoaşte Zoltán Pocsaly, primarul Marghitei.

În această situaţie, doar informaticianul Primăriei se mai uită, din când în când, peste imaginile surprinse în oraş.

"Mă ocup şi de supravegherea în timp real, atât cât îmi permite timpul, fizic, cu toate că un beneficiu ar fi angajarea anumitor persoane din cadrul poliţiei locale care să facă acest lucru", spune Dan Boşca, informatician la Primăria din Marghita. 

Până atunci, se stochează datele, conform legii, timp de 20 de zile, şi, la solicitarea organelor competente, se pun la dispoziţie înregistrările. 

O dată cu suplimentarea bugetului local, primăria din Marghita încearcă din nou să obţină aprobarea pentru înfiinţarea Poliţiei locale. Până atunci, sistemul de supraveghere va rămâne fără supraveghetori.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri