Suspectul în tripla crimă din Satu Mare a fost arestat pentru 30 de zile

Data actualizării: Data publicării:
criminal

Răzvan Rentea, suspectul principal în triplul omor din localitatea sătmăreană Apa, a fost arestat de judecătorii Tribunalului Satu Mare. Bărbatul va sta după gratii timp de 30 de zile, după ce procurorii au reuşit să strângă probe care arată că şi-a ucis cu sânge rece părinţii şi bunica.

Răzvan Rentea a fost adus încătuşat, în această după-amiază, la Tribunalul din Satu Mare. A fost însoţit de luptători de la Intervenţie Rapidă. În faţa jurnaliştilor s-a limitat doar să spună că nu el a comis crima.

Magistraţii au hotărât în jurul orei 17 să accepte propunerea de arestare pentru 30 de zile făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Marius Iancu, şeful Sectiei Penale, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare: "(E cercetat-n.n.) pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. (-Ați găsit arma crimei?) Nu, nu. Se fac cercetari, suntem doar la început. Știți foarte bine, s-a lucrat pe mai multe fronturi, s-a lucrat zi și noapte."

Bărbatul este suspectat că și-ar fi ucis mama, tatăl și bunica după ce s-ar fi certat cu ei pentru un apartament pe care el intenționa să îl vândă. Familia s-a opus, însă, iar acesta ar fi fost motivul crimei, cred anchetatorii.

Bărbatul a asistat la acţiunile de cercetare a locului crimei făcute de poliţişti şi chiar s-a interesat despre mersul anchetei. Potrivit unor martori, el chiar a încercat să intre în curtea casei de mai multe ori, dar a fost oprit de criminalişti. Răzvan Rentea a fost ridicat de poliţişti imediat după înmormântarea părinţilor săi. 

În tot acest timp, în comuna Apa, localnicii sunt îngroziți de cele întâmplate.

"E ceva cutremurător…toată, toată, tot satul e..."

Ioan Guiaş este vecin de ani de zile cu familia Rentea. Povestește că ceva i s-a părut suspect în cursul zilei de joi. "Joi, când am trecut pe la 4, veneam de-acasă, am venit până la vecinul aici. Când l-am văzut la mașină pe băiat, așa m-a fulgerat ceva în corp, ca niciodată. Și seara, eu stau ultima casă acolo, m-am uitat și n-am văzut lumină la vecini. Zic oare ce s-a întâmplat de nu au lumină?!"

"Ziua a fost aici, acasă, la părinți. Că mai venea el așa și se ducea înapoi. (- V-ați așteptat ca fiul să fie suspectat ca fiind criminalul?) Eu îl cunosc așa ca vecin, când venea la țară. Dar era, băiat cuminte se vedea… acum nu știu", spune o vecină.

"Mai mare rușine pe toata familia și pe tot satul ăsta nu o să existe. (...) Nu, eu nu m-am așteptat", spune un localnic.

Crimele din Apa s-au petrecut joi seara (23 noiembrie), iar cadavrele au fost găsite vineri dimineaţa.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri