Sute de camioane blocate în vama Borş

Data publicării:
coada vama1

Nerăbdarea şoferilor este de înţeles. Stau ore la rând într-o coadă care se întinde pe tot drumul dintre vama Borş şi zona industrială a Oradei şi se mişcă în ritm de melc. Nu au primit nicio informaţie şi asta le-a sporit nemulţumirea.

"- Aţi fost informat de ce trebuie aşteptat?
- Nu, nu se ştie, se lucrează greu, este singurul motiv care ni s-a comunicat."

"Bătaie de joc, bătaie de joc, domnule! Nu se poate aşa ceva! Autorităţile noastre nu intervin, pe nimeni nu interesează de nimic", spune Florin Tonţ, şofer de camion.

"- Eu am stat aşa 4-5 ore.
- Se face ora 1 şi nu aţi trecut vama.
- Şi nici nu voi trece", susține alt șofer.

Autorităţile nu au oferit nicio explicaţie în legătură cu situaţia din vama Borş. S-au mărginit să comunice faptul că în timpul dimineţii, timp de 6 ore, prin Borş au trecut spre Ungaria 606 camioane. Cu toate acestea din cauza cozii marii formate se tem că nu vor ajunge la destinaţie cu marfa timp.

"Dacă avem descărcări în vest, doar seara trecem şi descărcăm, practic pierdem o zi de lucru. Când staţionează un camion este 100-150 de euro pe zi staţionarea", spune Cristian Vesa, directorul unei firme de transport.

Blocaţi pe drumul spre punctul de frontieră, şoferii încearcă să găsească singuri explicaţii. Ei vorbesc despre implementarea de către Uniunea Europeană a unei noi baze de date în care autorităţile de frontieră trebuie să introducă toate informaţiile legate de camioanele de marfă.

reporter: Bogdan Costea
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri