Sute de dascăli din Bihor s-au prezentat la repartizarea a 66 de posturi, după Titularizare

Data actualizării: Data publicării:
titularizare sedinta impartire

Mai bine facem naveta zeci de kilometri pentru un loc de muncă sigur, decât să stăm acasă. Asta şi-au spus unii dintre dascălii care au obţinut minimum 7 la Titularizare şi care şi-au ales miercuri postul la o catedră. Pentru cele 66 de locuri oferite pe o perioadă nedeterminată s-au luptat aproape 600 de profesori din Bihor. Nemulţumite de ofertă, unele cadre didactice au preferat să aştepte repartizarea din august, când sunt disponibile aproape 1700 de posturi pe o perioadă de un an.

Adelina Şerb este unul dintre cei 577 de profesori din Bihor care au obţinut minimum 7 la examenul de Titularizare din acest an. Deşi este din Oradea, a ales un post tocmai la Popeşti, la mai bine de 60 de kilometri distanţă.

"- La Popeşti mi-am ales, pentru că este pe perioadă nedeterminată.
- Unde staţi? În Oradea? Va fi cu deplasare?
- Va fi un pic mai greu la început, dar mă voi obişnui."

Şi alţi dascăli au ales naveta pentru ca să fie siguri că prind un post pe o perioadă nedeterminată.

- La Valea lui Mihai am prins, acolo am lucrat şi până acum ca educatoare.
- Sunteţi din Oradea sau de acolo din zonă?
- Sunt din Oradea şi fac naveta, este foarte obositor dar ai liniştea că ai un post asigurat", spune Emoke Chirilă, profesor.

În total, 66 de locuri pe o perioadă nedeterminată au fost oferite după sesiunea de Titularizare din acest an. La şedinţa de repartizare de miercuri, profesorii şi-au ales posturile în funcţie de disciplina predată şi nota obţinută.

"Concurenţa a fost destul de mare, rezultatele peste aşteptările noastre avem 86% din cadrele didactice cu note peste 5. Astfel, cel cu media de repartizare cea mai mare ocupă care post îl doreşte din lista publicată pe 19 aprilie", a explicat Horia Abrudan, inspector resurse umane IŞJ Bihor.

"- Contează că veţi avea continuitate? Că nu e doar pentru un an de zile?
- Da, sigur. Bineînţeles. Mai ales în domeniul baschetului, unde nu este o treabă pe care o faci într-un an de zile, este un ciclu, vin copii la 8-10 ani şi îi duci până la 18 ani", spune Alin Roşu, profesor.

Cei care nu au prins un post sau nu au fost mulţumiţi de ofertă pot participa la şedinşa de repartizare din 21 august. Atunci vor fi oferite 1690 de locuri pe perioadă de un an.

La şedinţa din august vor participa şi cei care au obţinut medii între 5 şi 7. Rezultatele de la concursul de Titularizare sunt valabile timp de 6 ani.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri