Sari la conținut

Sute de orădeni cer închiderea accesului într-un cartier în zilele de bazar

Piața de vechituri din Oradea este locul unde în fiecare sfârşit de săptămână mii de persoane vin să vândă sau se cumpere obiecte de ocazie. Bucuria comercianţilor este, însă, coşmarul rezidenţilor cartierului Europa. Unul dintre cel mai noi şi cochete din oraş.

"Duminică de duminică ne trezim cu maşini parcate peste tot; la un moment se blochează strada. Doamne fereşte să aibă cineva nevoie de ajutor de o ambulanţă pentru că nu se poate intra în cartier", spune Liliana Moșincat, locatară a cartierului Europa.

"Crează în primul rând dezordine, gălăgie foarte multi oameni de o factură joasă folosesc şi gardurile din apropiere cred că vă daţi seama pentru ce! Se aruncă hârtii, pungi cu gunoi."

Pe lângă mizeria lăsată în urmă, locuitorii se plâng şi de poluarea fonică.

"De la ora 6 dimineaţa trăim în manele cu geamurile deschise, se trântesc uşi, se ascultă muzică."

"Am cerut să pună indicatoare cu staţionarea interzisă cu excepţia riveranilor şi noi să ne luăm abonamentul de parcare ca la bloc. Nici aia nu se poate, nimic nu se poate!"

Ca să-i mai împace pe locatari, Primăria Oradea a apelat la o firmă care ridică mașinile.

Cât despre închiderea bazarului, vânzatorii se împotrivesc categoric.

"Aici vine omul şi-şi caută ce are nevoie şi trăieşte din asta! Dacă noi închidem, oamenii ăştia unde mai merg?", se întreabă un comerciant.

Locatarii cartierului vor să ceară primăriei să monteze o barieră la intrare pentru a decongestiona zona.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş