Sute de pisici din Oradea, sterilizate cu ajutorul Fundaţiei Brigitte Bardot

Data publicării:
pisici 270814

Pisicile fără stăpân care vor fi aduse la cabinetul veterinar de pe strada Gheorghe Doja vor fi sterilizate de către veterinarii Asociaţiei Prietenii Pisicilor. Fundaţia Brigitte Bardot sponsorizează operaţiile pentru 500 de femele şi 100 de masculi.

"Pisicile care sunt hrănite în faţa blocului sau abandonate vor fi luate de către doritorul care vrea să fie sterilizată pisica, îi face o programare şi, în funcţie de programare şi de oră, va veni la cabinet", a detaliat Lavinia Jurca, medic veterinar.

"Pisicile se înmulţesc foarte repede. Dintr-o pereche de pisici, într-un an pot să iasă 36 de pui. Deci, este o problemă arzătoare, sterilizarea este într-adevăr singura soluţie", consideră Anikó Faragó, directorul Fundaţiei Prietenii Pisicilor.

Aceasta este a doua campanie de sterilizare derulată de către asociaţia care gestionează singurul adăpost de pisici din oraş. Voluntarii organizaţiei spun că din ce în ce mai multe feline abandonate au apărut pe străzile orădene. Localnicii explică această situaţie prin împuţinarea câinilor maidanezi.

În mod obişnuit, sterilizarea unei pisici variază între 70 şi 200 de lei, în funcţie de greutatea şi sexul animalului.

Reporter: Orsolya Nagy
Operator: Gábor Szilágyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri