Sute de porții de mâncare și zeci de fulare împărțite nevoiașilor din Oradea de eleve din Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
eleve actiune umanitara

Gest impresionat al unor eleve din Marea Britanie. 12 fete însoțite de două profesoare de la un liceu din Insula Jersey au împărțit sute de porții de mâncare și zeci de fulare și mânuși nevoiașilor de pe străzile din Oradea. Activitățile de voluntariat au fost realizate cu ajutorul Fundația Caritas Catolica.

Lily Macdonald are 17 ani și se află pentru prima dată în România. A ajuns în Oradea în această săptămână, alături de colegele ei printr-un program de voluntariat organizat de Fundația Caritas Catolica. Cu mesajul „Cu mult drag pentru cei care au nevoie" a împărțit în Parcul Brătianu fulare și mânuși.

„Sunt foarte mulți oameni care se află-n suferință și nu își permit căciuli și fulare și cred că e atât de frumos ca în drum spre casă să poate să ia orice își doresc. E acel mic ajutor care să le țină de cald, sper ca aceste fulare să le țină de cald în cazul în care nu-și permit să-și cumpere unul și să își cheltuiască banii pe alte lucruri, precum mâncare", spune Lily Macdonald.

„În fiecare an aducem 12 fete și 4 membri ai staff-ului din Jersey în România să facă mai multe acțiuni de voluntariat”, a declarat Dani Perrier, profesoară. „Suntem o școală catolică și e foarte important ca ele să vadă că primești foarte mult atunci când oferi bunătate celorlalți. E despre a învăța că nu trebuie să ai lucruri materiale, ci e despre a primi iubire și binecuvântarea Domnului de la oameni pe căi diferite."

Asociația Caritas Catolica Oradea are o colaborare de ani de zile cu o școală din Insula Jersey din Marea Britanie și acești copii vin aici în fiecare an, înainte de Crăciun, să facă activități umanitare și acțiuni de voluntariat", a explicat Tamas Szombati, coordonator voluntari în cadrul Caritas Catolica.

După ce au împărțit haine, elevele din Marea Britanie s-au îndreptat spre gară unde au oferit nevoiașilor peste 150 de porții de supă.

„Frumos gest și foarte bine ne prinde o mâncărică caldă", s-a bucurat o beneficiară a gestului tinerelor.

„Distribuim supă la gara, am preparat-o înainte cu tot grupul. E pentru o cauză foarte bună. Oricine poate să vină, e gratuită", susține o voluntară.

Pentru a putea oferi nevoiașilor mâncare și îmbrăcăminte, elevele liceului din Marea Britanie au organizat o strângere de fonduri.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri