Sute de români şi-au petrecut Paştele în Ungaria, la Hajduszoboszlo

Data publicării:
Aqua palace in Hajduszoboszlo

foto: arhivă

Nici nu s-a deschis bine aquapark-ul din complexul balnear Hajduszoboszlo că turiştii cazaţi în staţiunea maghiară au mers încă de dimineaţă să se relaxeze în apă termală. Printre ei, câteva sute de români care au vrut să petreacă un Paşte diferit de cel clasic.

"Au fost peste o mie de turiști în aceste trei zile am funcționat la capacitate maximă, iar vizitatorii noștri au fost în procent de 90% români", confirmă Melinda Csiszar, managerul aquapark-ului.

"- Suntem familie maghiaro-română, eu sunt maghiară, soțul e român și am sărbătorit un Paște acasă și aici am venit să ne odihnim.
- Ce ați făcut până acum, cum ați petrecut?
- Ieri am fost la ștrandul de afară, astăzi aici înăuntru, ne-am plimbat în oraș", spune o turistă.

"E mai reconfortant. De regulă, de două ori pe an venim în zona asta. Aici complexul e puțin mai dezvoltat și ne simțim foarte bine."

Pe lângă numeroasele bazine interioare, gazdele au deschis din week-end şi ştrandurile: "În 30 aprilie am deschis și ștrandul, unde avem bazine pentru adulți și copii, apă rece și apă caldă, iar aici, în aquapark, avem tot așa bazine pentru adulți și copii. Se poate face și surf, iar copiii au avut parte de un program special de animație."

Şi restaurantele i-au aşteptat pe oaspeţi cu meniuri speciale.

"Pe clienții noștri români i-am așteptat cu foarte multe preparate din gulașuri, cu bab-gulaș, bogracs, cu preparate la grill și cu ciolan. Cei care ajung aici consumă foarte mult pește. Noi avem foarte mulți clienți fideli care se întorc anual la noi", spune Gabor Jakob, managerul unui restaurant.

Prețurile la cazare pentru un sejur de două nopți au început de la 350 de lei pentru două persoane în pensiuni și au ajuns la 450 de lei de persoană în hotelurile de trei stele.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri