Sute de slujbe în toată Europa la un târg virtual de joburi pentru personalul medical

Data actualizării: Data publicării:
cariere medici

A început vânătoarea online de halate albe. Pe o platformă digitală, unii dintre cei mai buni recrutori din întreagă Europă îşi expun cele mai bune oferte de muncă în domeniul medical. În cadrul Târgului Virtual de joburi "Cariere în alb" sunt sute de slujbe oferite infirmierelor, asistentelor ori medicilor specialişti sau stomatologi. Salariile pot să ajungă la câteva mii de euro, în funcţie de ţară şi de studiile candidatului.

Un salariu care poate depăşi 30.000 de euro pe an, posibilitatea de a învăţa o limă străină şi sprijin pentru a obţine actele necesare relocării - sunt doar câteva dintre motivele pentru care Adriana Fulop nu va sta pe gânduri. Peste doar trei luni, tânăra de 23 de ani va fi asistentă medicală cu acte în regulă, iar ideea de-a lucra peste hotare îi surâde cel mai mult.

"Oferta salarială este foarte atractivă faţă de aici, la noi, în România. În străinătate există mult mai multe dotări, aparatură mai performantă şi tehnicile sunt mult mai evoluate faţă de aici", spune Adriana Fulop, studentã anul IV la Asistenţã Medicalã Generalã.

"Pe lângă nişte salarii foarte atractive, ei mai oferă şi condiţii de muncă foarte bune şi de asemenea sprijină candidatul în tot procesul de recrutare până la obţinerea locului de muncă. Ei oferă cursuri de limbă gratuite, cursuri de limbă străină", a explicat Oana Alexa, reprezentantă a Târgului "Cariere în Alb".

Să se specializeze în afara ţării îşi doreşte şi Dalil Omar, originar din Libia, care este student la Medicină. "Eu am ales Germania pentru că acolo sunt surorile mele şi e mai bine plătit decât aici."

Un studiu al Fundaţiei Colegiului Medicilor arată că 80% dintre tinerii absolvenţi de Medicină vor să plece peste hotare. Cei care rămân vor să schimbe ceva în ţara lor.

"Cum ar în UK, Germania, Austria, Elveţia, unde poate este de 5-6 ori mai bine plătit ca în România", spune un student la Medicină. O studentă la Farmacie vrea să rămână în ţară: "Nu mi se pare chiar ok să pleci pentru că şi acolo este foarte greu să lucrezi."

"Mie îmi place aici, îmi place mentalitatea de aici. Dacă eşti un om pe picioarele tale, te descurci, că e aici, că e în străinătate", consideră alt tânăr.

Ca să intre în contact cu angajatori din toată lumea, candidaţii trebuie să acceseze platforma online a târgului "Cariere în alb", să-şi creeze un cont şi să ataşeze CV-ul. Aplică pentru joburile propuse, iar în funcţie de criteriile pe care le îndeplinesc, sunt contactaţi în vederea unor interviuri online sau telefonic. Marea Britanie, Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia şi Elveţia sunt ţările care oferă cele mai multe slujbe în sistemul medical.

Aflat la ediţia a zecea, Târgul Virtual de Cariere se va desfăşura până pe 1 iulie. Anul trecut au fost înregistrate peste 22 de mii de aplicaţii online.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri