Sari la conținut

Sute de studenţi români pleacă în Statele Unite în vacanţa de vară

Student în anul cinci la Medicină, Tudor Vinţ şi-a petrecut vara anului trecut în California. S-a întors ferm convins că este locul ideal unde ar putea să profeseze, pe viitor, ca medic. Anul acesta tânărul se va întoarce în State. De data aceasta a ales Coasta de Est, unde va fi însoţit de colegi de la facultate.

"Vor fi mai mulţi români, vom fi cazaţi împreună şi vom şi lucra şi voi avea ocazia să întâlnesc studenţi din alte ţări", spune Tudor. 

După prima experienţă pe pământ american, Tudor s-a întorc cu tolba plină de amintiri.

"Zona în care am fost eu e exact ca în filme, era cultura plajei, m-am apucat de surfing, nu e atât de uşor precum pare, mi-a plăcut clima, e o climă perfectă."

Răzvan Marius Cristea, în schimb, va pleca pentru prima dată în Statele Unite ale Americii peste o săptămână. Studentul de 22 de ani la horticultură e hotărât să muncească, ca să poată să câştige nişte bani. Va fi plătit cu 9 dolari pe oră şi va lucra în domeniul serviciilor.

"Sunt obişnuit cu lucrul, lucrez de mult timp, nu mi-e frică de lucru. O să mă întorc cu o experienţă de viaţă foarte frumoasă pe care probabil nu o să o uit niciodată. Ceva nou, ceva mult mai bine decât aici, o să văd ce o să fie acolo şi dacă o să-mi placă probabil mă voi întoarce."

Ca să poate ajunge în America, un student trebuie să plătească în jur de trei mii de dolari. În această sumă sunt incluse taxele programului, biletul de avion dus- întors, plus banii de cheltuială pe o lună.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Pe aceeași temă