Tabără în mijlocul naturii, în munţii Pădurea Craiului

Data publicării:
muntii apuseni
Munții Apuseni, destinația din România inclusă de CNN pe lista celor 17 reprezentative pentru Europa.

Foto: locuri-nevazute.blogspot.com

Proiectul a fost susţinut cu 14.300 de lei şi a încercat să stabilească, prin cercetări sociologice, dacă locuitorii satelor montane din zona Pădurii Craiului știu că regiunea lor face parte din Situl Natura 2000 Defileul Crișului Repede - Pădurea Craiului. Tinerii au aflat că numărul celor care ştiau acest lucru este încă foarte redus.

"Majoritatea localnicilor percepe această situație mai degrabă din perspectiva unor presupuse dezavantaje, care ar putea împiedica dezvoltarea economică a zonei, prin îngrădirea exploatării resurselor ei naturale. Și totuși, există și oameni informați ce au sesizat oportunitățile pe care conservarea naturii le poate oferi pentru dezvoltarea turismului", a precizat, într-un comunicat, Vlad Barbu, coordonatorul proiectului. "Ei sunt mai deschiși față de inițiative precum dezoltarea turismului sau a altor activități aducătoare de venit cu impact redus în mediu, însă nu prea știu care ar putea fi acestea", a mai declarat Barbu.

Dintre observațiile făcute de participanți, s-a remarcat tendița de îmbătrânire a comunităților din zona munţilor Piatra Craiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri