Tăiatul porcului, spectacol pentru turişti. Hotelierii din Băile Felix vor tăia un porc în mod tradiţional

Data publicării:
porc taiat

Curiozitatea a fost mare printre turiştii din Băile Felix, care au asistat în Ajun de Crăciun la un eveniment aparte. Administratorul unui hotel de patru stele din staţiune le-a oferit posibilitatea să asiste pe viu la prepararea, după metode tradiţionale, a produselor din carne de porc. Pentru asta, dis-de-dimineaţă a fost adus un animal uriaş, care cântărea nu mai puţin de 180 de kilograme. Transformat în măcelar, bucătarul hotelului a făcut totul după obiceiul locului.

"Am început la ora 7 azi dimineaţă şi acum ne apucăm de fasonat, ne pregătim pentru cârnaţi, jumări, tobă, caltaboş", spune Sandu Şandrău.

"Ne-am dorit ca clienţii noştri să se simtă ca şi acasă. Să le amintească de copilărie, de obiceiurile tradiţionale", explică Dumitru Fechete, managerul hotelului.

Primii care au muşcat din şoric şi din urechile porcului au fost copiii. O experienţă aparte a fost faptul că lângă locul sacrificării animalului se afla bazinul termal al hotelului. Aşa că mulţi turişti au venit în halate de baie ca să deguste bucatele, stropite cu vinul fiert sau ţuica oferită de chelneri.

Din carnea porcului a fost pregătită o cină îmbelşugată pentru ajunul Crăciunului, care a fost servită celor 180 de turişti cazaţi la hotel în această perioadă.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Constantin Gheorghiţă

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri