Sari la conținut

Medicii legiști au efectuat autopsia tânărului de 16 ani descoperit mort într-un lac

Sfârșit tragic pentru adolescentul de 16 ani din Maramureș, dispărut sâmbătă seara în Ocna Șugatag. Miercuri seară, în jurul orei 22:30, un echipaj al Poliției de Frontieră a identificat, cu ajutorul camerei cu termoviziune, trupul neînsuflețit al acestuia plutind pe lacul Gavril. Acelaşi lac pe care tânărul a fost căutat cu sonarele și scafandrii în ultimele 4 zile. Potrivit familiei, cadavrul prezenta urme de violență, astfel că ipoteza unei crime se conturează acum tot mai mult.

Potrivit constatării preliminare a autopsiei, medicul legist a arătat că "decesul s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute". Altfel spus, Adrian ar fi murit în urma înecului. "La autopsie nu s-au constatat leziuni traumatice interioare sau exterioare", ar fi afirmat medicii.


"Pruncul meu nu avea dușmani, a fost de omenie". Sunt cuvintele unui tată îndurerat care, timp de 4 zile, și-a căutat fără încetare copilul.

"Suntem disperați, l-am găsit mort. Am fost sunați din Timișoara că e mort pe lac și am sunat noi la poliție și am venit aici", spune Viorica Codrea, mătușa lui Adrian.

"În jurul orelor 22:30 am fost informați despre faptul că pe lacul din Ocna Șugatag Poliția a identificat un cadavru care plutea pe luciul apei. Detașamentul de Pompieri Sighet a intervenit cu un echipaj cu barcă pneumatică pentru recuperarea cadavrului. Acesta a fost predat organelor de poliție pentru continuarea cercetărilor", a precizat Ioan Mureșan, inspector șef ISU Maramureș.

Familia, prietenii, dar și o țară întreagă - cu toții au trăit aseară dezamăgirea odată cu aflarea cumplitei vești. Potrivit familiei, care a fost solicitată să identifice cadavrul, Adrian pare să fi fost victima unei crime.

"- Ce credeți în acest moment?
- Că a fost omorât. Altceva nimic. Că e bătut, e umflat tot, și gura e spartă și tot. Nu au descoperit (Poliţia - n.n) de atâtea zile nimic. Deci nimic, de sâmbătă nimic n-au descoperit și ceva a fost. Familia e distrusă, un copil e mort și poliția nu arestează pe nimeni", spune mătușa lui Adrian.

La rândul său, Ioana Vida, nașa lui Adrian, e de părere că "e o moarte învăluită în mister. A fost găsit unde a fost căutat de 4 zile. Au venit scafandrii, au venit cu barca cu scanner. Ce să mai înțelegem când ne spune că 99% nu e acolo?!"

Trupul neînsufleţit al tânărului a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmației pentru efectuarea autopsiei. Adrian urma să împlinească 17 ani peste doar 5 zile.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă