Târg de locuri de muncă la Penitenciarul Oradea

Data actualizării: Data publicării:
muncitor pe santier de constructii
Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images

În căutare de angajaţi, mai multe firme au ajuns şi la Penitenciarul din Oradea. Şi-au prezentat ofertele în cadrul unui târg al locurilor de muncă la care au participat deţinuţii care mai au de executat cel mult 6 luni din pedeapsă. În acest fel, ei au şansa de a avea o slujbă imediat după ce părăsesc închisoarea.

Zeci de deţinuţi din Penitenciarul Oradea au stat de vorbă cu reprezentanţii celor cinci firme care au participat la târgul de locuri de muncă organizat în închisoare.

Cele mai multe locuri de muncă au fost în domeniul construcţiilor, dar fiecare a căutat o ofertă în meseria pe care o cunoştea deja.

„- Am practicat şofer pe camioane şi excavatorist, ferar betonist.
- Te-ai angaja în acest domeniu ?
- Da, e meseria care mi-a intrat în mână şi asta aş practica în continuare”, spune un deţinut.

„E foarte important că nu se cere cazier. M-am interesat şi în construcţii pentru că jumătate de viaţă am lucrat în construcţii. Am discutat pentru ceva peste 2 mii de lei.”

„În momentul de faţă avem nevoie de electrician pentru întreţinere şi mentenaţă. Chiar am găsit electrician”, spune Angela Tocai, specialist resurse umane.

Specialiştii în resurse umane spun că o astfel de acţiune le va permite celor care se vor elibera în scurt timp să aibă o viaţă socială normală.

„Bursa locurilor de muncă reprezintă un instrument prin care deţinuţii sunt puşi faţă în faţă cu angajatorii, un instrument prin care ei se familiarizează cu ceea ce înseamnă un interviu de angajare, se familiarizează cu piaţa forţei de muncă din Oradea”, a declarat inspectorul Gabriel Tiponuţ, şeful Serviciului Educaţie din cadrul Penitenciarului Oradea.

Aceste locuri de muncă oferite de 5 angajatori sunt locuri de muncă reale ce pot fi ocupate din momentul eliberării şi prin această acţiune vrem să subliniem că soacietatea acordă şansa pentru a se reintegra aceste persoane”, a precizat Csaba Bekesi, directorul AJOFM Bihor.

Organizatorii bursei locurilor de muncă de la Penitenciar vor să convingă mai multe firme să vină cu oferte pentru a mări şansele de angajare ale deţinuţilor.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri