Sari la conținut

Târg pentru viitorii miri, la Oradea

Cele mai noi rochii de mireasă, cele mai elegante costume pentru bărbați ori verighete din aur roz. Sunt ofertele de care viitorii miri au avut parte la târgul de nunți organizat în weekend, în Oradea. Cei mai grăbiți au semnat precontracte pentru anumite servicii și au primit reduceri semnificative.

Cel mai căutat stand a fost cel al rochiilor de mireasă. Clientele au aflat că în această perioadă e la modă cremul și că prețul unei rochii începe de la 3.000 de lei. În schimb, închirierea unui astfel de obiect vestimentar costă cu 1000 de lei mai puțin.

"Fiecare vrea să își pună amprenta asupra propriei rochii; le îndrumăm, le ajutăm. Mereu o să se poarte stilul prințesă, stilul sirenă, linia A", spune Suzi Dumitru, reprezentanta unui salon de rochii.

Și domnii au avut de unde alege. Un costum format din pantaloni, sacou, vestă, cravată și batistă costă 2.000 de lei.

"Ultimele tendințe sunt bleumarin, gri închis, gri, vișiniu - avem model foarte nou și se caută", explică Andreea Toth, reprezentanta unui magazin de costume.

Prețurile verighetelor au rămas neschimbate în comparație cu anul trecut: 180 de lei pentru un gram de aur. Diferența o fac tipul metalului folosit, gramajul și complexitatea inelului.

"Se poartă verighetele care sunt în combinație aur alb și aur galben și foarte la modă sunt acum combinațiile de aur galben cu aur alb și aur roz", susţine Laura Mascaș, reprezentanta unui magazin de verighete.

Viitorii miri au aflat și de aplicația gratuită pusă la punct de un IT-ist din Cluj, cu ajutorul căruia nunta poate fi planificată online.

"Pot să caute furnizori, să își organizeze invitați la masă sau să trimită invitații de nuntă online, dacă au prieteni prin străinătate", spune Adrian Pop, autorul aplicației.

Serviciile foto-video au rămas la aceleași prețuri. Un pachet standard, în care sunt cuprinse un aparat foto și două camere video, viitorii miri plătesc cel puțin 800-900 de euro.

"Sunt foarte mulți expozanți. Până acum foarte mulțumiți și abia așteptăm să decoperim restul ofertelor."

"Foarte mulțumit! Avem foarte multe oferte; plus, dacă semnam azi aveam (...) reduceri de la cei prezenți aici."

"Se pot semna și precontracte. Există chiar și reduceri pentru contractele semnate pe durata târgului", a precizat Claudia Ilisie, organizatorul evenimentului.

Pe tot parcursul weekend-ului, târgul de nunți a strâns peste 2500 de vizitatori. O nouă ediție va avea loc în primăvara anului viitor.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă