Sari la conținut

TAROM a anunţat suspendarea zborurilor pe aeroportul din Oradea

Confuzia a pornit de la un comunicat prin care TAROM anunţa că va suspenda toate cursele către Oradea din cauza lucrărilor de modernizare a pistei.

„Vă informăm că în perioada 2 martie - 31 octombrie 2015 Aeroportul din Oradea va fi închis pentru efectuarea unor lucrări de extindere și modernizare a pistei”, se arată în comunicat. 

Chiar dacă administraţia judeţeană a precizat de mai multe ori că lucrările nu vor dura mai mult de două luni, clienţii companiei aeriene au intrat în panică atunci când au aflat că zborurile vor fi suspendate opt luni. 

„Nelămurirea provocată de TAROM a dus la o degringoladă în rândul colaboratorilor care au mas oarecum speriaţi că au cumpărat bilete şi am închis aeroportul”, susţine Horia Carțiș, directorul de cabinet al președintelui CJ Bihor

Compania TAROM a revenit şi a anunţat că zborurile către Oradea vor fi reluate în 25 iunie, și nu în octombrie, aşa cum anunţase iniţial. Administraţia judeţeană dă asigurări că de la acea dată aeroportul va oferi toate condiţiile, chiar dacă lucrările la pistă nu vor fi gata. Până atunci pasagerii vor putea folosi aerporturile din Cluj Napoca sau Timișoara.

Lucrările de refacere a pistei Aeroportului din Oradea costă aproape 20 de milioane de euro și ar trebui să fie gata până la sfârșitul acestui an. Aerogara va fi închisă complet în perioada 25 aprilie-25 iunie fiind asigurate doar zborurile de urgență ale SMURD.

Reporter: Bogdan Costea
Operatori: Gabor Szilagyi, Robert Rezmuves

Editor web: Adrian Laboş