Sari la conținut

Tatăl lui Mihai Neşu, fostul jucător şi arbitru Mircea Neşu, a murit

foto: Agerpres

Potrivit medicilor, doctorul Mircea Neşu a fost internat timp de o săptămână la Spitalul Municipal din Oradea. El a murit în această dimineaţă.

"Internarea în spitalul nostru, a avut loc în data de 13, dimineaţa, prin transfer de la ATI Judeţean, şi în cursul nopţii a fost transferat la secţia de terapie intensivă. Decesul a fost consemnat în acaestă dimineaţă, în jurul orei 5", a declarat dr. Claudia Cladovan, managerul Spitalului Municipal din Oradea.

Este a doua lovitură pe care o primeşte în acest an fostul internaţional Mihăiţă Neşu, după ce în primăvara acestui an mama lui a murit în urma unei afecţiuni grave. Aceasta a fost diagnosticată în urmă cu mai mulţi ani, dar boala a revenit nemiloasă. Atunci, fostul internaţional a revenit acasă, la Oradea, ca să fie aproape de tatăl său. 

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a fundaţiei sale, Mihai Neşu a făcut o precizare referitoare la moartea părintelui său: "Azi noapte a murit şi tata. Nu s-a sinucis, aşa cum s-a anunţat. S-a stins după o săptămână la terapie intensivă, chinuit fiind de insuficienţă cardiacă, respiratorie şi renală. Dumnezeu să-l odihnească!

Mă bucur că m-am întors din Olanda şi am putut fi lângă părinţii mei în ultimele lor luni. Să-i mai supăr puţin cu obrazniciile mele... E un an foarte trist, dar ăsta-i cursul vieţii şi cu ajutorul lui Dumnezeu depăşim toate momentele grele."

Doctorul Mircea Neşu s-a născut în 1940, în localitatea Cacica (Suceava). A jucat fotbal ca mijlocaş. A avut 145 de meciuri în prima ligă şi a marcat patru goluri. A câştigat Cupa României cu U Cluj în 1965.

După cariera de fotbalist a devenit arbitru. Între 1978 şi 1986 a oficiat în Divizia A şi B. În 1986 a renunţat la arbitraj. Medic de profesie, a avut un cabinet în Băile Felix. După 1990 a revenit în fotbal ca observator de arbitri.

Redactori: Adrian Ciucuriţă, Mariana Gurgu
Editor web: Adrian Laboş