Sari la conținut

TENIS. Memorialul "Ziszovits Popper" şi-a desemnat laureaţii

Cei 46 de participanţi în competiţia organizată de Asociaţia Tikvah, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi clubul Voinţa, au arătat în weekend-ul trecut că tenisul românesc are viitor.

Mircea Drăgoi, directorul clubului Voinţa Oradea: „Nu ne aşteptam, sincer, să fie atâţia copii şi atât de valoroşi, jucători de la cluburi din Bucureşti, Craiova, din Sibiu, din zona Ardealului. Meciuri frumoase, meciuri întinse pe trei ore, la 40 de grade, nu e uşor."

Prin evoluţia, dar şi ardoarea cu care au luptat pe teren micuţii tenismeni au încercat să-i aducă un nou omagiu celei care a fost campioana tenisului românesc în perioada interbelică. Astfel se face că premiile acordate în turneu au fost adjudecate la categoria 10 ani fete de Maria Gaşpar din Timişioara, în vreme ce la băieţi, cel mai bun s-a dovedit a fi sibianul Luca Jinar. Zălăuanii au făcut legea la categoria 12 fete, prin Andreea Peczer şi Eric Verdeş. La 16 ani, titlul de cel mai bun sportiv a fost obţinut de Andy Brad, de la Iris Ştei.

Emilia Teszler, Asociaţia Tikvah: „E bucuria aceea de-a vedea tineri pe terenurile de sport, în primul rând, iar din punctul de vedere al asociaţiei Tikvah, având această misiune de-a promova atât drepturile omului prin ceea ce i s-a întâmplat lui Lenke, este în primul rând dorinţa de-a promova un sportiv eminent pe care acest oraş l-a avut."

Punctele acordate au diferit în funcţie de categoria de vârstă. Dacă la 10 ani, turneul cuprins în calendarul Federaţiei Române de Tenis, a fost de categoria I, la 12 şi 16 ani punctele acordate au fost ca la turneele de categoria a doua.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Pe aceeași temă