TENIS. Prima ediţie a Memorialului Nagy Balint va fi găzduită de baza Sănătatea

Data publicării:
sport tenis Nagy 200515

În proba de simplu, concurenţii se vor întrece la şase categorii de vârstă - de la 35 de ani până la peste 60 de ani, dar şi la două categorii la dublu - plus 35 de ani, respectiv plus 50 de ani.

„Nagy Balint a fost omul de bază al tenisului din Oradea, de după război. El a participat ca şi jucător şi ca antrenor ulterior", a spus Iosif Kovacs, organizatorul memorialului.

Considerat ca fiind unul dintre promotorii sportului alb în Bihor, regretatul antrenor va rămâne în istoria bazei Sănătatea. Sâmbătă va fi dezvelită o placă în memoria acestuia, iar terenul central al bazei va purta numele „Nagy Balint". Evenimentul va fi marcat de prezenţa celor doi fii ai săi, care vor veni special din Germania.

„O să participe şi ei, pe lângă turneu, la un meci demonstrativ, şi o să vină invitaţi de afară din câte ştiu eu, foşti elevi ai domnului Nagy Balint", a precizat Iosif Kovacs.

Turneul va debuta vineri după amiază şi îşi va desemna câştigătorii duminică. Până în prezent s-au înscris sportivi din Şimleul Silvaniei, Cluj-Napoca, Satu Mare, Baia Mare şi Salonta.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri