Tenisul de câmp caută viitori campioni în sate şi comune

Data publicării:
tenis

Mircea Drăgoi, preşedintele CS Voinţa Oradea: "Putem face fericiţi nişte copii din satele şi comunele bihorene. Sperăm ca acest proiect să aibă urmarea ca şi alte judeţe să pornească această acţiune de voluntariat."

Iniţiatorul proiectului, Florin Cuc, fost tenisman în prima ligă la Poli Timişoara, este optimist în ceea ce priveşte reuşita acţiuni. Are şi de ce. În urmă cu doi a adunat peste 40 de copii la antrenamentele din Ţeţchea.
„Am speranţa că dacă nu cor ieşi talente şi campioni, cel puţin să fie mai mulţi care să ştie mânui racheta în fiecare sat. Şi dacă ne alegem cu două, trei terenuri într-o comună e foarte bine."

În cel mai bun an din ultimele două decenii pentru tenisul românesc, ideea a fost îmbrăţişată de aproape toţi antrenorii din Bihor. Cinci dintre aceştia, Dinu Drăgan, Traian Miclea, Mircea Drăgoi, Florin Cuc şi Ionuţ Sferle s-au oferit voluntari pentru pregătirea viitorilor tenismeni.

„Abia am aşteptat să pot să dau o mână de ajutor acestor copii, care sunt defavorizaţi faţă de cei care trăiesc în oraşe mai mari", spune Ionuţ Sferle, antrenor de tenis de câmp.

Întreaga logistică, de la fileu, mingi şi rachete de joc, vor fi puse la dispoziţie de iniţiatorii proiectului.

reporter: Nicolae Mihalcea
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri