TIFF, în premieră la Oradea

Data publicării:
TIFF.1 Oradea - foto by Larisa Birta Photography

Festivalul Internaţional de Film Transilvania ajunge, în premieră, la Oradea cu peste 30 de proiecţii româneşti şi europene. Filmele vor putea fi urmărite în acest sfârşit de săptămână în şase locuri din oraş. Spectatorii vor avea ocazia să discute cu regizorii şi actorii filmelor proiectate.

Printre peliculele care vor fi prezentate se numără şi producţiile româneşti "Nu mă atinge-mă", "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" sau "România neîmblânzită". Filmele vor putea fi vizionate în ambianţe diferite - în aer liber, în Piaţa Unirii sau în Cetatea Oradea, dar şi în spaţii închise, la Teatrul Regina Maria, la Sinagoga Zion, la Universitatea Partium sau în Lokal.

Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF: "Să prezentăm filme noi, în premieră, în avanpremieră naţională, pentru că de foarte multe ori după TIFF şi până în luna martie-aprilie a anului viitor apar foarte multe filme româneşti, filme lansate la festivalul de la Cannes, de la Veneţia."

Mihai Jurca, directorul APTOR: "Este un eveniment internaţional pe care îl doream de multă vreme la Oradea şi cred că orădenii îl vor aprecia şi cu siguranţă şi frecventa."

Printre actorii sau regizorii care se vor întâlni anul acesta cu publicul orădean se numără Dorel Vişan, Vlad Zamfirescu, Magda Catone sau Alexandru Papadopol. Directorul festivalului, regizorul Tudor Giurgiu, a vorbit şi despre dorinţa de a se amenaja în Oradea un cinematograf pentru filmele româneşti şi europene.

Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF: "În doi-trei ani sper să putem sărbători împreună deschiderea unei săli noi de cinematograf, probabil la Palatul Vulturul Negru, aşa încât şi TIFF-ul, dar şi în timpul anului, orădenii să se bucure de un cinematograf."

Biletele se pot cumpăra online la un preţ unic de 10 lei de pe site-ul eventbook.ro sau de la casieria din Piaţa Unirii între orele 10 şi 18. Proiecţiile zilnice din Piaţa Unirii vor fi însă gratuite.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri