Țigări ascunse în cutii de detergent, descoperite în Vama Halmeu

Data actualizării: Data publicării:
tigari detergent
foto: ITPF Sighetu Marmaţiei

Aproape 6500 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în Vama Halmeu, din judeţul Satu Mare, şi în zona de graniţă cu Ucraina, în judeţul Maramureş. O parte din marfa destinată pieţei negre era ascunsă în cutii de detergent aflate în bagajele unui cetăţean maghiar.

tigari detergent
foto: ITPF Sighetu Marmaţiei

Duminică seara, în jurul orei 21, poliţiştii de frontieră l-au remarcat pe un cetăţean maghiar de 39 de ani, care s-a prezentat la intrarea în ţară prin vama Halmeu, ca pasager al unui autoturism înmatriculat în Satu Mare.

„Existând suspiciuni că acesta ar putea avea ţigări dâe provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra vehiculului. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele cetățeanului maghiar, disimulate în cutii de detergent, cantitatea de 249 pachete de ţigări mărcile Rothmans și Jin Ling, de provenienţă ucraineană”, se arată într-un comunicat al ITOF Sighetu Marmaţiei.

În valoare de peste 1100 de lei, ţigările au fost confiscate, iar cetăţeanul maghiar a fost amendat cu 5.000 de lei.

Alte peste 6200 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite, împachetate în colete, de poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor Sighetu Marmației și Valea Vișeului. Marfa valora peste 72.000 de lei şi a fost confiscată.

foto: ITPF Sighetu Marmaţiei
foto: ITPF Sighetu Marmaţiei

Oamenii legii îi caută pe cei care au adus ţigările din Ucraina în România.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ITPF Sighetu Marmaţiei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri