Sari la conținut

Ţinta PSD Bihor: un senator şi trei deputaţi

Trei locuri de deputat şi unul de senator. Sunt obiectivele propuse de social-democraţii bihoreni la alegerile parlamentare din decembrie. Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a prezentat azi lista candidaţilor filialei, printre care spune că se regăsesc mulţi tineri. Mang a precizat că, spre diferenţă de alte partide, nu a încercat să racoleze miniştri care, spune liderul PSD, "în ultimele săptămâni de mandat au promis marea cu sarea, ştiind că apoi îşi dau demisia".

Pentru cele 18 locuri de pe listele PSD Bihor pentru Senat şi Camera Deputaţilor au fost depuse 27 de candidaturi, toate analizate de o comisie.

Pentru Camera Deputaţilor au fost validaţi, printre alţii, Gheorghe Bogdan, Adelina Coste, Sorin Ioan Roman şi Gheorghe Ţară. Pentru Senatul României, PSD Bihor îi propune, în fruntea listei, pe Florian Bodog, Felix Cosma şi Dorel Dume.

"Pe această listă de 12 oameni, 6 sunt sub 39 de ani, 5 sub 35 de ani. Vom obţine cel puţin un loc de senator, cel puţin acesta este angajamentul luat, un post de senator şi trei deputaţi", spune Ioan Mang.

Preşedintele PSD Bihor s-a referit şi la rivalii politici din PNL, care au ales să îi propună candidatura ministrului Transporturilor Sorin Buşe. În ultima perioadă, acesta a vizitat de mai multe ori şantierele de le DN76 şi de pe Autostrada Transilvania, ca să vadă stadiul lucrărilor.

"Nu cred că era cazul nici dacă am fi fost noi la guvernare să vii şi să defilezi pe aici cu un ministru care în ultimele săptămâni de mandat să promită marea cu sarea, ştiind că apoi îşi dă demisia. Unii chiar şi-ar putea pune problema că s-au folosit informaţii publice şi chiar s-au promis chestiuni publice doar ca să păcălească electoratul", susţine Mang.

Dosarele candidaţilor trebuiau trimise până azi la sediile centrale ale partidelor.

Reporter Claudiu Mihuţ
Operator Constantin Gheorghiţă